Това стана ясно от думите на зам.-главен секретар Станимир Станев. Работна

...
Това стана ясно от думите на зам.-главен секретар Станимир Станев. Работна
Коментари Харесай

Без право на отказ от кръвна проба на пътя: МВР готви промени в закона

Това стана ясно от думите на зам.-главен секретар Станимир Станев. 

" Работна група от сегашния министър с правосъдното министерство работи за законодателни промени, които да засилят ограниченията и да бъдат спрени нападателните и пияни водачи. Една от ограниченията е да няма опция за отвод от взимане на кръвна проба. Шофьорите ще бъдат заведени в болничното заведение. Законодателят ще реши дали това да се случва единствено след произшествия, или и при рутинни инспекции ", посочи той. 

Станев разяснява и изказванията за евентуален полицейски чадър над виновникът за злополуката на Околовръстния път в София, при който бе погубен един човек. Извършителят на случая е седнал зад кормилото след приложимост на опиати, а очевидци настояват, че полицайката на място е била в " неестествена непосредственост " с виновника за случая. Според изказванията това припомня на случая " Семерджиев ". 

Станимир Станев отхвърли. Според казаното от него полицайката от Шесто районно управление (на МВР) в София е била изпратена на място със задача да окаже " психическо влияние " върху причинителя. 

" Поведението на причинителя е било от рев до експанзия - в двете крайности. С цел да бъде осъществен естествен оглед и колежката е изпратена там, с цел да му окаже психическо влияние. Тя е била в роля и му е влияла чисто психически ”, изясни Станев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР